Selecteer een pagina

Gelukkig Nieuwjaar!

Een mooi moment om nog even terug te kijken naar het afgelopen jaar.

Hoeveel mensen lezen de berichten op Creatief Boekbinden? Wat zijn de populairste artikelen? De evaluatie van 2016.

Wat zijn de plannen voor 2017?

De cijfers - aantal bezoekers

- in 2016

Volgens de cijfers van Google Analytics heeft Creatief Boekbinden dit jaar 24.546 bezoekers gehad.

Ook wel leuk om te weten is dat 10.314 bezoekers uit België komen en 8.813 uit Nederland.

Tot mijn grote verwondering werd deze blog dit jaar ook gelezen door 5.419 bezoekers die uit de rest van de wereld afkomstig zijn. 🙂

- vanaf het begin

Sedert het prille begin (1 november 2014) tot nu kreeg Creatief Boekbinden 86.995 bezoekers,

Toen ik iets meer dan twee jaar geleden met deze website begon had ik nooit verwacht dat ik nu deze cijfers zou kunnen voorleggen.

Dankjewel! Een welgemeend dankjewel aan jou, bezoeker en lezer van deze blog!

Meest populaire blogberichten

- in 2016

In 2016 verschenen er 26 blogberichten op Creatief Boekbinden.

De top 5 van 2016:

 1. Een overslagdoos maken (688 keer gelezen in 2016)
 2. Combinatie van Koptische binding en Langsteek binding (681 keer gelezen in 2016)
 3. Claire Van Vliet stelt haar boek online beschikbaar! (602 keer gelezen in 2016)
 4. Boekbinder Rhonda Miller – 365 boeken (401 keer gelezen in 2016)
 5. Brief aan de deelnemers aan het project Grensland (362 keer gelezen in 2016)

- vanaf het begin

In totaal verschenen er 78 blogberichten op Creatief boekbinden.

De top 10 sedert 1 november 2014:

 1. Japanse bindwijze – tutorial (2.943 keer gelezen)
 2. Hoe maak je zelf een boek met verwisselbare pagina’s? (2.841 keer gelezen)
 3. Lijm (2.329 keer gelezen)
 4. Gereedschappen voor creatief boekbinden (2.283 keer gelezen)
 5. Hoe maak je zelf boekbinderslinnen? (1.991 keer gelezen)
 6. Langsteekbinding - tutorial (1.962 keer gelezen)
 7. Koptische binding – tutorial (1.716 keer gelezen)
 8. Doosjes maken - gratis e-book (1.513 keer gelezen)
 9. Draad (1.472 keer gelezen)
 10. Beste youtube kanalen voor boekbinders (1.256 keer gelezen)

Het aantal keer dat een artikel gelezen is, is natuurlijk maar één manier om te bepalen wat de populaire artikelen zijn. Je zou ook naar het aantal reacties kunnen kijken, maar tot nu toe is het aantal reacties eerder beperkt.

Is er jou een bepaald artikel bijgebleven? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de reacties!

Evaluatie van 2016

26 blogberichten in 2016, dat is een stuk minder dan de 35 berichten in 2015.

Het lukt me dus nog steeds niet om mijn oorspronkelijk doel te halen: elke week een artikel publiceren. Integendeel, de druk die ik mezelf opleg, verlamt me zelfs… wat de Engelsen zo mooi uitdrukken als writer’s block. Je laptop in de aanslag, je vingers op het toetsenbord en dan niets… Je wil wel schrijven, je hebt echt wel een idee waarover je wil schrijven, maar toch lukt het niet. Steeds weer iets mis met dat idee. Is dit wel interessant genoeg? Heeft je lezer hier wel iets mee? Pff, laat maar… op zoek naar een ander idee… twijfels en een nieuw idee blijft uit.

Misschien moet ik daar toch mijn conclusie uit trekken en mijn doel voor 2017 bijstellen.

Vooruitblik naar 2017

Ook in 2017 zal je hier opnieuw artikelen kunnen lezen die van ver of dichtbij iets te maken hebben met (creatief) boekbinden.

Het is wel belangrijk dat ik het bloggen over boekbinden plezierig blijf vinden. Ik hou van boekbinden en ik sta nog altijd achter de oorspronkelijke missie van deze blog. Toch draait niet mijn hele leven rond boekbinden. Ik heb ook andere interesses, altijd gehad… als ik iets nieuws ontdek dat ik interessant vind, wil ik daar meer over weten. Zo zijn in de loop van de jaren fotografie, webdesign en boekbinden belangrijk voor me geworden. Heel verscheiden, ik weet het en die diversiteit heb ik ook nodig.  De mix van ambachtelijk en digitaal, afwisselend of soms ook door mekaar heen… dat is wat ik nodig heb om geïnspireerd te blijven, om met interesse voor de dingen in de wereld te blijven staan.

Ik zou ook graag af en toe iets schrijven over mijn andere interesses. Over webdesign omdat dat mijn job is en ik daar een stuk van mijn inkomen uit haal. Over fotografie omdat ik daar al heel lang iets mee kan vertellen dat ik niet in woorden kan uitdrukken. Misschien ook wel over heel persoonlijke dingen: over wat ik gelezen heb en wat me inspireert of wat het is om te leven met een chronische ziekte,…

Dus heb ik besloten om de druk die ik mezelf heb opgelegd om elke week een blogbericht te schrijven voor Creatief Boekbinden te verlichten. Ik wil proberen om het aantal berichten voor 2017 op 26 te houden en dat zou dan betekenen dat ik elke twee weken een bericht publiceer. Als dit toch niet zou lukken, dan beloof ik dat ik zeker elke maand een artikel schrijf.

In de tijd die vrij komt wil ik meer schrijven voor mijn persoonlijke blog. Interesse in mijn andere schrijfsels? Volg me dan zeker ook op mijn persoonlijke blog.

Er staat wel nog iets bijzonders op de planning: er komt een nieuw design voor de website Creatief Boekbinden! Het huidige webdesign kan wel een opfrissing gebruiken.

bloggen met een kop koffie

Jij kan ook helpen

Heb jij nog een idee hoe Creatief Boekbinden beter kan worden? Ik sta altijd open voor suggesties.

Of heb je zelf ook zin om eens op Creatief Boekbinden te bloggen? Dat kan, laat dan zeker iets weten!

Stuur een bericht via het contactformulier van deze blog.

Wil je op een andere manier helpen aan de verdere bekendmaking van deze website? Like en deel dan de blogberichten van Creatief Boekbinden via de verschillende sociale media.

 

Gelukkig Nieuwjaar en heel veel boekbindersplezier in 2017!

 

 

© foto 1 Drew Coffman; © foto 2 Lia

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pin It on Pinterest