Selecteer een pagina

Het lijkt wel alsof er voor alles een YouTube-kanaal bestaat. Dus ook over ons favoriete onderwerp boekbinden vind je heel wat beeldmateriaal! Ik heb er enkele voor je uitgezocht. Dit lijstje is uiteraard onvolledig, laat in de reactie onder dit bericht zeker weten wat jouw favoriete YouTube kanaal is!

Sea Lemon

YouTube sealemon

Sea Lemon is een populair en zeer uitgebreid videokanaal. Engelstalig, maar gemakkelijk te volgen tutorials over boekbinden, kunst, knutselen en nog veel meer. Elke week komt er weer een nieuwe video bij.

Om het een beetje overzichtelijk te houden zijn de video’s over boekbinden in een aantal afspeellijsten verdeeld:

  • Bookbinding Supplies, Substitutes & Tips: basisbeginselen van boekbinden, met een overzicht van de gereedschappen, materialen en tips. Ideaal voor beginners.
  • DIY Bookbinding Methods & Stitches: tutorials om zelf boekjes te maken en de verschillende naaitechnieken. De verschillende bindingen worden duidelijk, stap-voor-stap uitgelegd.
  • DIY Bookmaking Projects: tutorials voor boekbindprojecten. Er wordt nu gefocust op de structuur van het boek en een meer uitgebreide uitleg over de binding.

Bookbinders Chronicle

YouTube BoobindersChronicle

Dit is het videokanaal van MHR die een blog heeft met dezelfde naam Bookbinder’s Chronicle (A thing or two about Bookbinding & Restoration). Zowel blog als video’s zijn meer gericht op het klassieke boekbinden en restaureren van boeken.  De video’s zijn stil (neen er is niets mis met het geluid van je computer). De getoonde teksten zijn in het Engels, maar ik denk dat wel dat de beelden voor zich spreken.

Sage Reynolds

YouTube Sage Reynolds

Sage Reynolds is professioneel boekbinder. Zijn instructievideo’s worden zeer gewaardeerd. Nogal wat mensen hebben hun eerste boekbind stapjes gezet met één van zijn video’s. Zijn tips voor het inrichten van een werkruimte en zijn lijmtechnieken zijn fantastisch.  De video’s zijn in het Engels, maar je kan perfect volgen door naar de beelden te kijken.

Peter Baumgartner

YouTube Peter Baumgartner

Peter Baumgartner is een Duit boekbinder. Op zijn videokanaal vind je zowel video’s over boekbinden als over het maken van dozen. Sommige video’s zijn in het Duits, sommige in het Engels en in weer andere wordt er geen woord gesproken.

 

 

Pin It on Pinterest