Selecteer een pagina

Jouw online informatiebron over boekbinden

Tutorials, reviews en aanbevelingen over boeken en gereedschappen voor creatief boekbinden.

Boekbespreking: Bookcraft

Boekbespreking: Bookcraft

Deze week ben ik op zoek gegaan naar een goede beschrijving voor een concertina. In de begindagen van deze blog heb ik hier een filmpje gedeeld van Benjamin Elbel waarin hij toont hoe je een concertina boekje kan maken. Een alerte lezer van deze blog heeft me onlangs laten weten dat de link naar het filmpje niet meer werkt, het filmpje is blijkbaar van Youtube verwijderd.

Dus ben ik in mijn boekenkast zoek gegaan naar inspiratie voor een nieuw blogartikel. Dit is wat ik vond: Bookcraft van Heather Weston.

Lees meer
Hartvormige boeken

Hartvormige boeken

Valentijn… je ziet nu weer overal harten, in alle mogelijke verschijningen. Waar komt dat gebruik van al die peperkoekenharten toch vandaan? Sedert wanneer wordt het hart in onze westerse cultuur zo geassocieerd met romantiek? Het hart werd het symbool van toewijding, zowel in romantische als in religieuze context. Het zal je dan ook niet verbazen dat boekbinders ook hartvormige boeken gingen maken.

Lees meer
Blog jaaroverzicht 2016

Blog jaaroverzicht 2016

Het begin van een nieuw jaar is een mooi moment om nog even terug te kijken naar het afgelopen jaar. Hoeveel mensen lezen de blog Creatief Boekbinden? Wat zijn de populairste artikelen?
Wat zijn de plannen voor 2017?

Lees meer
5 boeken voor pop-up liefhebbers

5 boeken voor pop-up liefhebbers

Heb je na “7 magische pop-up boeken” en “Hoe maak je zelf een pop-up boek?” de smaak nu helemaal te pakken? Wil je er nog meer over weten en je er helemaal in verdiepen? Dan krijg je nu een boekenlijstje met 5 fantastische boeken.

Lees meer
Hoe maak je zelf een pop-up boek?

Hoe maak je zelf een pop-up boek?

Heb je na het lezen van een vorig blogbericht over pop-up boeken goesting gekregen om er zelf eentje te maken? Weet je niet hoe je er aan moet beginnen?

Aarzel dan nu niet langer meer want het is eigenlijk niet zo moeilijk…

Lees meer
Papiersnee

Papiersnee

We hebben er allemaal wel eens eentje gehad: een papiersnee. Wel bizar dat zo’n klein wondje dat je niet of nauwelijks ziet toch zoveel pijn kan doen. De wond die een papiersnee veroorzaakt is echter veel gemener dan die eruit ziet.

Lees meer
Looprichting van papier

Looprichting van papier

De looprichting van papier bepalen is één van de belangrijkste handelingen van een boekbinder. In deze video toont Sherif Afifi vijf verschillende manieren om de looprichting van papier en karton te bepalen. Onder de video zal ik een zeer vrije vertaling geven van de Engelse tekst die op de videobeelden te zien is.

Lees meer
7 magische pop-up boeken

7 magische pop-up boeken

Bij het hedendaagse pop-up boek komen figuren te voorschijn bij het omslaan van elke pagina. Sprookjesfiguren, dieren, architecturale structuren, stripfiguren en andere komen tot leven in fascinerende papieren 3D constructies.

Een lijstje met 7 hedendaagse en magische pop-up boeken die tot de verbeelding spreken.

Lees meer

Pin It on Pinterest