Selecteer een pagina

Heb je na 7 magische pop-up boeken en Hoe maak je zelf een pop-up boek? de smaak nu helemaal te pakken? Wil je er nog meer over weten en je er helemaal in verdiepen?

Een lijstje van 5 fantastische boeken:

1. Playing with Pop-ups - Helen Hiebert

Playing with pop-ups - Helen HiebertPlaying with Pop-ups helpt je bij het kiezen van de materialen en gereedschappen die je nodig hebt om pop-ups te maken. Je maakt kennis met parallelle plooien, hoek plooien en met pop-ups in verschillende lagen. Je kan experimenteren met een 15-tal projecten die ontworpen zijn door gerenommeerde papierkunstenaars van over de hele wereld: pop-up papieren oorbellen, pop-up draken en bloemen, een pop-up huis,…

Aan het eind van het boek vind je ter inspiratie een galerij met foto’s van het werk van een aantal hedendaagse pop-up artiesten.

Via dit boek krijg je ook toegang tot downloadbare sjablonen.

2. The Pop-Up Book: Step-by-Step Instructions - Paul Jackson

the-popup-book-paul-jacksonMet The Pop-Up Book heb je  een duidelijke en praktische gids bij de hand waarmee zowel creatieve boekbinders als professionele grafisch ontwerpers aan de slag kunnen om prachtige staaltjes van pop-up papierkunst te maken. Er staan  mooie projecten in met gemakkelijk te volgen stappen. De getoonde technieken en de verschillende voorbeelden van een aantal hedendaagse pop-up kunstenaars zullen zeker ook je eigen creativiteit prikkelen.

Het eerste hoofdstuk begint met de basis, met de materialen en het nodige gereedschap, met de wijze van knippen, vouwen en plooien. Overzichtelijke tekeningen met een kleurencode geven duidelijk aan of je te maken hebt met een dal of een bergvouw, waar je moet snijden en lijmen.

Dan volgen de twee grote onderdelen van het boek. Het eerste deel focust op de technieken om de pop-ups te maken, iedere techniek uitgelegd aan de hand van een reeks stap-voor-stap foto’s.  Het tweede deel gaat over het ontwerpen van je eigen pop-ups met behulp van de geleerde technieken.

3. Pop-Up Design and Paper Mechanics - Duncan Birmingham

pop-up-design-paper-mechanics-duncan-birminghamDeze uitgebreide gids is een heerlijke inleiding in de pop-up en vouwkunst. Met de toegankelijke en logische benadering van de auteur van Pop-Up Design and Paper Mechanics kan je zonder meten en met slechts papier (kaart), schaar en lijm zelfs de meest complexe vormen vouwen.

Duncan Birmingham toont hoe geavanceerde pop-up vormen opgebouwd zijn en hoe je een 3D naslagwerk kan maken. Het boek is geliefd bij pop-up artiesten, maat ook bij creatievelingen die hun eigen wenskaarten maken.

4. Cut and Fold Techniques for Pop-Up Designs - Paul Jackson

cut and fold techniques - paul jackson

Cut and Fold Techniques for Pop-Up Designs is een geweldig boek voor wie wil weten hoe je van één blad papier, 3D papierkunst kan maken.

Elk hoofdstuk introduceert een nieuw technisch idee en laat zien hoe je die techniek dan weer op verschillende manieren kan toepassen of combineren met technieken uit de andere hoofdstukken.

Deze 3D-technieken kunnen, naast gebruik in pop-up boeken ook opgenomen worden in creaties waarin ook typografie en/of illustratie worden verwerkt. Zo kan je tot een hele mooie creatieve vormgeving komen voor bepaalde mailings of uitnodigingen, visitekaartjes en wenskaarten.

5. The Elements of Pop-up - James Diaz en David A. Carter

The elements of pop-up - David CarterThe Elements of Pop-up is het meest geavanceerde boek uit het rijtje. Het gaat ook verder dan de gewone pop-up.

Het boek begint met een korte lijst van de belangrijkste begrippen. Hier leer je als lezer bijvoorbeeld wat een armatuur is, wat als een raamwerk fungeert voor de ondersteuning van de pop-up. Of wat de kam is, het bewegende stuk dat een draaiende beweging naar een volgende pagina meebrengt.

Het boek toont met korte stap voor stap instructies heel duidelijk hoe een pop-up is samengesteld, met vermelding van de instrumenten en materialen die je daarvoor nodig hebt.

De grootste troef van het boek is dat de auteurs David A. Carter en James Diaz de basisbeginselen van de pop-up creatie niet alleen uitleggen, maar dat ze het ook laten zien.  De techniek wordt heel visueel en tactiel omdat het boek zelf ook een pop-up boek is. Zo kan je als lezer elk element grondig bestuderen, voelen en bekijken.

The elements of pop-up - detail

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pin It on Pinterest