Selecteer een pagina

Heb je na het lezen van een vorig blogbericht over pop-up boeken goesting gekregen om er zelf eentje te maken? Weet je niet hoe je er aan moet beginnen?

Aarzel dan nu niet langer meer want het is eigenlijk niet zo moeilijk. De meeste pop-ups zijn gebaseerd op steeds dezelfde basistechnieken. Als je die technieken een beetje oefent, bent je zo klaar voor de volgende stap. Dan kan je die verschillende basistechnieken met elkaar gaan combineren en kan je je eigen pop-ups ontwerpen.

Kant-en-klare sjablonen

Je zou kunnen beginnen met kant-en-klare sjablonen of templates. Je kan er heel wat online vinden. Volgende websites zijn een goed startpunt:

Robert Sabuda

Robert SabudaIk hou niet zo van zijn website, een beetje te schreeuwerig naar mijn smaak, maar je vind er wel hele duidelijke stap-voor-stap fotoreeksen. Met een kleurencode wordt aangegeven of het een eenvoudig of een wat moeilijker project is, van Groen (eenvoudig) over blauw (gemiddeld) naar rood (voor gevorderden).

Als je doorklikt naar jouw gewenste project, zoals bij deze kerstboom kan je een sjabloon in pdf vorm downloaden en printen.

Matthew Reinhart

Matthew ReinhartMatthew Reinhart maakt vooral pop-up boeken voor kinderen en jongeren, vol sprookjes- en stripfiguren. Ook op zijn blog kan je enkele sjablonen downloaden waar je pop-up mee kan maken.

Peter Dahmen

Peter DahmenDe ontwerpen van Peter Dahmen zien er al een stuk mooier uit. Op zijn website vind je een aparte pagina met tutorials. Bij elk project kan je opnieuw een kant-en-klaar sjabloon downloaden en kan je de werkwijze heel goed volgen via een video. Om in de sfeer te blijven šŸ™‚ … opnieuw een voorbeeld van een kerstboom.

Je vindt Peter Dahmen ook op youtube en daar kan je nog veel meer pop-up tutorials bekijken.

Deze vind ik bijvoorbeeld een hele mooie:

Popupology

Elod BeregszasziHou je van architectuur? Dan is Popupology van Elod Beregszaszi wellicht iets voor jou. Een selectie van architecturale gevels, een aantal van beroemde gebouwen van over de hele wereld en andere zijn ontstaan in de verbeelding van de ontwerper. Ook hier vind je na doorklikken een gratis pdf sjabloon en een video.

 

Wil je verder spelen en creƫren met pop-up boeken? Hou deze blog dan zeker in de gaten want in een volgend artikel geef ik een aantal boekentips.

 

Bewaren

Bewaren

Pin It on Pinterest