Selecteer een pagina

Wereldwijd vind je op Facebook duizenden boekbinders, toch zijn er slechts enkele die hun facebookpagina ook volledig vullen met alles wat met boekbinden te maken heeft.

In de volgende blogberichten van iBookbinding:

vind je telkens een lijstje van 5 Facebook accounts/facebookpagina’s van boekbinders. De criteria om een vermelding in het lijstje te krijgen: de geplaatste berichten moeten vooral over boekbinden en/of boeken gaan en ze moeten ook mooie foto’s tonen.

De vermelde facebookpagina’s en accounts zijn zeker een bezoekje waard. Ik heb er boekbinders ontdekt waar ik nog nooit van gehoord had en die prachtig werk maken. Heel inspirerend om eens door hun tijdlijn te scrollen.

Het is fascinerend hoe divers en internationaal de boekbindersgemeenschap wel is. Je vindt ze overal in de wereld, ze spreken verschillende talen en ze hebben wel allemaal iets gemeen: de liefde voor het boekbinden.

Geïnspireerd door deze lijstjes ben ik eens op zoek gegaan naar facebookpagina’s van Belgische en Nederlandse boekbinders.

Voorwaarden om in mijn lijstje te komen? Uiteraard moeten de geplaatste berichten ook over boekbinden en/of boeken gaan en mooie foto’s zijn zeker een meerwaarde. Eén bijkomende voorwaarde: de berichten worden bij voorkeur gepost in het Nederlands 🙂

1. PapierRivier

De zussen Karin en Saskia Jansen maken van papier en karton de mooiste cadeaus, waarbij boekbindkunst en ontwerp samen komen. Ze ontwerpen en maken al hun producten zelf. Bijzonder is ook dat ze uitsluitend zelf ontworpen en beschilderd sierpapier gebruiken.

2. Papieren Avonturen

Facebook pagina van de gelijknamige blog van Dymphie Meeuwissen.

3. Atelier De Goede Moet

Het atelier van Inge van den Thillart, beeldend kunstenaar en handboekbinder. De Goede Moet is een atelier voor kunst en boekkunst.

4. Boxes & Books

Laat je niet misleiden door de Engelse naam. Dit is de Nederlandstalige facebookpagina van Adelheid van Rossum. Boxes & Books maakt kaartendozen, sierdozen en Japans gebonden boekjes en vouwdozen op maat.

5. Boekgebonden

Boekgebonden is een jong dynamisch en vindingrijke boekbinderij waar je terecht kan voor het manueel inbinden van allerlei boeken en tijdschriften.

 

En ook…

Mag je natuurlijk ook altijd de facebookpagina van Creatief Boekbinden volgen 😉

logo Creatief Boekbinden

 

Ken jij nog een andere facebookpagina die ook de moeite waard is om te volgen? Laat het dan zeker weten via een reactie hieronder.

 

 

Bewaren

Bewaren

Pin It on Pinterest