Selecteer een pagina

1. Japanse screw punch

Een geweldig boekbindersgereedschap! Zo makkelijk om gaatjes te maken in papier, karton, leder, …
Japanse screw punch

Je vindt de Japanse Screw Punch bij Amazon.

Als je er graag een doos bij wil waar alles netjes in past, dan kan je bij elbel libro een Screwpunch box kopen. Een pakket met voorgesneden stukken karton waarmee je je doos zelf in elkaar kan knutselen.elbel libro screwpunch box

2. Mok voor boekbinders

Mok met opdruk Keep Calm I’M A BOOKBINDER

 

Mok met opdruk Mug - World’s Greatest Book Binder

3. Gear Ties

Een Gear Tie is een spansnoer,  soort allesbinder. Een ijzerdraad in een rubberen omhulsel die je steeds weer kan hergebruiken voor van alles en nog wat. Het mooie is dat het er zo simpel uitziet maar dat je het zo wat overal voor kan gebruiken, Thuis in de keuken, op reis, bij al je outdoor activiteiten, maar ook in je boekbindersatelier.

gear tie spansnoer

Je kan hem in allerlei richtingen buigen en dus ook in iedere gewenste vorm die voor jou het handigst is. Boekbinder Jeff Peachy bijvoorbeeld gebruikt een Gear Tie om zijn lijmborsteltje op te leggen.

Gear Tie

De Gear Tie is verkrijgbaar in meerdere lengtes en diverse kleuren. Je vindt ze bij de betere buitensportwinkels en ook bij bol.com

4. Boek voor een boekbinder

Natuurlijk is een boek ook altijd leuk als geschenk. Ter inspiratie een lijstje van de boeken die hier in de loop van het afgelopen jaar besproken werden:

Je kan natuurlijk ook even snuisteren op de pagina boeken van deze website.

Ben je op zoek naar iets speciaals? Een boek dat je niet zo gemakkelijk zal vinden bij bol.com? Dan kan je altijd eens rondneuzen op de website van Lidy Schoonens. Bij haar vind je ook bijzondere uitgaven over boekbinden, kalligrafie of papierkunst.

5. Perfect meten, vouwen en snijden zonder potlood

In een blogbericht van april kon je al een uitgebreide bespreking lezen van deze DVD. Het is een 80 minuten durende film waarin Tine Noreille al haar technieken toont. Ze toont je in 12 lessen hoe je net als zij perfect kan meten, vouwen en snijden.

Met haar methode sla je de fase van het potlood over. Tine toont hoe je in één handeling meet en snijdt… heel vlug en nauwkeurig, zonder potloodaanduidingen. Vlugger, preciezer en gemakkelijker. Nooit meer bijsnijden en dat is heel handig bij lijmloze bindingen. Je vindt meer info over de DVD op de website van Tine Noreille.

DVD snijtechniek

Er is nu ook een Engelstalige versie beschikbaar. Je kan zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie bestellen bij Tine Noreille.

6. Boekenjuwelen

Voor de liefhebbers die hun liefde voor boeken en het boekbinden ook willen tonen.

Een gestyleerde metalen ring in de vorm van een boek. Handgemaakt door Natalia Gomensoro, ook gekend als Metalnat op Etsy.

boek ring

Een klein lederen boekje aan een halsketting. Je kan er je eigen tekstjes in schrijven. Handgemaakt door Solsken-Design.

boek halsketting

Oorbellen met verzilverde kleine boekjes. Handgemaakt door Szeya en haar juwelen vind je in haar Dawanda winkel Fun & Quirky, Retro to Metro, and Geek to Chic Jewellery.

boek oorbellen

7. Lamp vermomd als boek

De Lumio boeklamp is een LED-lamp vermomd als een boek. Als je het boek opent geeft hij licht. Hoe verder je het boek opendoet hoe lichter het wordt. Je kan hem overal mee naar toe nemen, want deze boeklamp is compact en heeft een ingebouwde batterij die goed is voor acht uur licht. Je kan hem opladen via de USB-aansluiting van je computer.

De Lumio lamp is ook duurzaam en goed voor het milieu. De buitenkant (de kaft van het boek) is volledig in hout en de binnenkant is gemaakt van recycleerbaar DuPont Tyvek.

lumio boeklamp

Mooi minimalistisch design en goed voor het milieu! Ik zou hem zelf ook wel willen.

en dan nog een bonus voor de boekbinder/avonturier: de boekentent

Wil je even uit je atelier? De frisse wijde natuur in? Dan heb je deze boekentent nodig.

De tent is absoluut waterdicht en heeft een UV bescherming wat zeker aan te bevelen is bij kamperen in meer extreme weersomstandigheden. Er is ruim plaats voor twee personen en je kan je vuile schoenen kwijt in de voortent.

Perfect toch om even tot rust te komen met een goed boek in de natuur.

boekentent in de natuur

 

Nu ik dit lijstje nog eens nalees, besef ik dat dit eigenlijk geen artikel is voor jou als lezer van deze blog, maar wel voor iedereen die jou een geschenk wil geven. Zeg dus nooit meer dat je niet weet wat je wil voor Kerstmis, maar deel dit artikel 7 kerstgeschenk ideetjes voor een boekbinder met al je vrienden en familie. 😉

Bewaren

Pin It on Pinterest