Selecteer een pagina

Wil je graag leren boekbinden? Weet je niet goed hoe je er aan kan beginnen? Je zou een cursus of een workshop kunnen volgen, maar…

Je kan ook zelf aan de slag gaan met een boek!

Hier zijn een aantal interessante boeken waaruit ik zelf ook veel geleerd heb. Gesorteerd in een volgende van gemakkelijk naar iets meer gevorderd. Om het je gemakkelijk te maken heb ik er een link aan toegevoegd waar je ze kan vinden bij Bol.com.

boek: How to make books

How to Make Books: Fold, Cut & Stitch Your Way to a One-of-a-Kind Book van Esther K. Smith

Dit is een geweldig boek voor beginners. De meest moeilijke technieken worden eenvoudig uitgelegd zodat je ze gemakkelijk zelf kan uitvoeren. Esther K. Smith toont je, aan de hand van vele foto’s hoe je elk boek heel persoonlijk kan maken zodat het boek helemaal bij jou past. Dit boek is mooi vormgegeven. De harde kaft, de lay-out, de boekbinderstape en de mooi ingenaaide katernen.

 

boek: Hand Bookbinding

Hand Bookbinding - A Manual of Instruction van Aldren A. Watson

Dit is een iets ouder boek en er staan niet niet zoveel foto’s in, maar het heeft meer dan 270 gedetailleerde afbeeldingen. Er staan ook een aantal projecten in die je zelf kan uitproberen. Een zeer degelijke informatiebron voor boekbinders.

 

boek: Bookbinding Techniques and Projects

Bookbinding Techniques and Projects (Decorative Techniques Series) van Josep Cambras

Dit boek, oorspronkelijk uitgegeven in het Spaans, bevat heel wat foto’s. Het is een echt handboek waarin je kennis zal maken met specifieke boekbindtechnieken en 17 stap-voor-stap projecten die je tot een volleerd boekbinder zullen maken. Dit boek is ook in het Duits beschikbaar.

 

boek: Japanese Bookbinding

Japanese Bookbinding: Instructions From A Master Craftsman van Kojiro Ikegami

Er is geen beter boek om de Japanse bindingen onder de knie te krijgen. Je leert de geschiedenis van deze oude binding en er staan heel wat naaipatronen in om het zelf te proberen.

 

Books without Paste or Glue van Keith Smith

Als je ge├»nteresseerd bent in de Koptische binding dan moet je dit eerste boek in de reeks van Keith A. Smith “Non Adhesive Binding Vol. 1” absoluut aanschaffen. Er staan niet zoveel foto’s in het boek, maar wel heel veel boekbindprojecten waarvoor je geen lijm nodig hebt. Het is een stuk technischer dan de vorige boeken maar het is zeker aan te bevelen als je al even met boekbinden bezig bent en je een paar nieuwe bindingen wil leren kennen.

Het is het enige boek in dit rijtje dat niet bij Bol.com te vinden is, maar ik heb het even voor je opgezocht. Je vindt het wel

 

Kan je zelf ook een goed boek over boekbinden aanbevelen? Welk boek is jouw favoriet? Laat het weten via een reactie op dit bericht!

 

Pin It on Pinterest