Selecteer een pagina
Een tof boek boordevol uitleg en inspiratie voor het maken van heel wat verschillende boeken.

Avonturen in creatief boekbinden

Adventures In Bookbinding: Hand Crafting Mixed-Media Books van Jeannine Stein

Adventures in Bookbinding staat vol met goed geïllustreerde stap-voor-stap instructies voor het maken van boeken en bindingen met een intrigerende diversiteit aan materialen.

Jeannine Stein gebruikt bij het maken van haar boeken niet alleen traditionele boekbindtechnieken, maar ook technieken uit andere ambachten zoals quilting, juwelen maken e.a …

Wat Adventures in Bookbinding zo uniek maakt is dat ieder project — een vilten notaboek of een gewatteerde werkmap of zelfs een dagboek in polymeer klei — gepresenteerd wordt in een shortcut en een master versie, afhankelijk van het ervaringsniveau van de lezer.

  • De shortcut versies van een project zijn geweldig voor wie graag wil dat zijn boek er goed uitziet en lijkt of het met een bepaalde techniek is gemaakt, maar die een snel resultaat willen.
  • De master versie is voor wie een zeer goed resultaat wil en het werkstuk volledig, van het begin tot het einde, perfect wil afwerken.

De instructies zijn heel gedetailleerd beschreven. In iedere beschrijving vertelt Jeannine Stein wat er zo specifiek is aan het project, wat je mag verwachten tijdens het maken van het boek en hoe ze tot het ontwerp kwam.

De voorbeelden zijn niet altijd zo eenvoudig om te maken. Je moet heel wat stappen doorlopen en de materialenlijst is vrij lang. Het zou zelfs kunnen dat je er beetje tegen opziet om aan een project te beginnen omdat de kosten voor één enkel boek misschien wat hoog kunnen oplopen. Als je echter van plan bent om meerdere boeken te maken, hetzij voor jezelf, hetzij om als cadeautjes weg te geven, dan zou dit boek je wel eens heel goed op weg kunnen helpen.

Ook als je er van houdt om met anderen samen te werken is Adventures In Bookbinding een geweldige inspiratiebron. De auteur stelt in het boek manieren voor om jouw vaardigheden te combineren met die van andere handwerkers om zo samen nieuwe creatieve uitdagingen te verkennen.

Enkele voorbeeldpagina’s:

inhoud adventures in bookbinding

adventures in bookbinding 3

adventures in bookbinding 5

 

Heb je je laten inspireren door dit boek? Heb je zelf al een werkje uit dit boek gemaakt? Laat het weten in een reactie hieronder en dan plaatst ik een foto van je boek bij dit blogbericht. Lees de boekreview…

 

 

Pin It on Pinterest