Selecteer een pagina

Wat maakt een boek een boek?

Is het gewoon een ding waarin informatie opgeslagen zit, een verzameling tekst en/of afbeeldingen? Of heeft het iets te maken met de geur van papier, de binding, het lettertype, de inkt, het gevoel en het gewicht in je handen?

Om deze vragen beantwoorden is Julie Dreyfuss terug gegaan naar de oorsprong van het boek, zoals wij dat kennen. Ze wil je laten zien dat het resultaat van al die elementen samen meer is dan de som van de delen.

In vogelvlucht wordt je meegenomen door de geschiedenis van het boek.  Van kleitablet over papyrus rol en middeleeuws handschrift tot interactief e-book.

Jaar van het boek

Ondanks het feit dat we in de loop der jaren steeds anders anders zijn gaan lezen, blijft onze behoefte aan verhalen, informatie, kennis en ontspanning hetzelfde. Boeken verrijken ons leven. Ze brengen ontroering en plezier. Boeken laten zien wie we zijn als mens en als samenleving, want ze spelen een grote rol bij het bepalen van onze cultuur en identiteit.

Daarom is het zo fijn dat 2016 is uitgeroepen tot het Jaar van het Boek.

Het Jaar van het Boek is het Jaar van Alles en Nog Meer. Want een boek voert je mee in zinnenroes en woordenstroom en geeft je duizenden verhalen.

Aad Meinderts, Directeur Letterkundig Museum

Gelezen / Gebonden

Creatief Boekbinden wil samen met jou, de vorm van het boek vieren!

Als makers van boeken houden we van het uitzicht van boeken, van het gevoel van boeken en worden we ook geïnspireerd door boeken.

Wil jij ook graag meedoen aan Gelezen / Gebonden? Maak dan een boek met jouw favoriete boek als inspiratiebron en plaats een foto hier op de website.

Meer informatie vind je in volgende, eerder verschenen blogberichten:

Je kan meedoen door een  foto van je boek te uploaden via de pagina Deelnemen.

Je kan stemmen op de boeken van de deelnemers via de pagina Stemmen.

 

 

Pin It on Pinterest