Selecteer een pagina

Stopgezet wegens te weinig interesse.

De feestdagen zijn voorbij en er is weer een nieuw jaar begonnen. Het wordt een bijzonder jaar waarin het boek centraal zal staan want 2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek.

Dit is een mooie gelegenheid om een jaar lang de pracht van het boek te vieren. Boeken van weleer, boeken van nu en wie weet, ook wel boeken voor de toekomst.

Jaar van het boek logo geelNatuurlijk wil Creatief Boekbinden zich ook aansluiten bij dit mooie initiatief en zal je in de loop van dit jaar weer interessante artikelen kunnen lezen over boeken en boekbinden.

Wat betekent het boek voor ons, boekbinders?

Boeken verrijken ons leven. Boeken laten zien wie we zijn, als mens en als samenleving want ze spelen een grote rol bij het bepalen van onze cultuur en identiteit. Dus hoog tijd om het boek te vieren.

Koninklijke Bibliotheek, Bijzondere Collecties van de UvA, Stichting Bibliotheek van het Boekenvak, Stichting CPNB, Letterkundig Museum en De Leescoalitie hebben zich verenigd en roepen 2016 uit tot Jaar van het Boek. Tijdens dit Jaar van het Boek worden allerlei festiviteiten rondom het boek georganiseerd; van boekbesprekingen tot prijsuitreikingen, van (lees)acties tot exposities. Het wordt  een feestelijk jaar waarin het boek in al zijn verschijningsvormen wordt gevierd. Meer informatie op www.2016JaarvanhetBoek.nl.

Dat kunnen wij, als boekbinders toch niet zomaar laten voorbijgaan! Daarom wil Creatief Boekbinden samen met jou, de vorm van het boek vieren!

Wat gaan we doen in het Jaar van het Boek?

Als makers van boeken houden we van het uitzicht van boeken, van het gevoel van boeken en we worden ook geïnspireerd door boeken.

Creatief boekbinden wil je uitnodigen om in het kader van het Jaar van het Boek, een boek te maken met jouw favoriete boek als inspiratiebron.

Je zou een boek kunnen maken aan de hand van een tutorial op deze website, of niet… laat je verbeelding zijn gang maar gaan.

Je krijgt een heel jaar de tijd… als je boek klaar is maak je er foto’s van en die foto’s zullen getoond worden op deze website.

Jij als lezer van deze blog zal zelf kunnen stemmen op het boek dat jij het beste, het mooiste, het creatiefste, … boek vindt. Het boek met de meeste stemmen wordt dan het BOEK VAN HET JAAR.

Later zal je hier nog lezen hoe we praktisch zullen aanpakken, hoe jouw foto’s op deze website terecht zullen komen en hoe je zal kunnen stemmen. Blijf deze website dus zeker volgen.

In december wordt bekend gemaakt welk boek uiteindelijk is gekozen en wordt de eretitel Het boek van 2016 uitgereikt.

Gelezen / Gebonden

Geen regels, geen beperkingen… dus ook geen vaste afmetingen, je bent volledig vrij. Slechts één voorwaarde: Laat je inspireren door je favoriete boek!

  • een roman die je gelezen hebt en die je nooit meer loslaat
  • dat ene speciale kinderboek of stripverhaal waar je nog met veel jeugdsentiment aan terugdenkt
  • lees je geen fictie? geen probleem, je vindt ongetwijfeld inspiratie in een non-fictie boek… een boek dat je geweldige inzichten heeft gegeven, dat je kijk op de dingen heeft veranderd, dat misschien wel je leven heeft veranderd
  • hou je van koken? laat je dan inspireren door dat ene kookboek waar je toch telkens weer naar teruggrijpt
  • of een reisgids? waarom ook niet…
  •  …

Van een gelezen boek naar een gebonden boek. Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete boek en hoe het jou kan inspireren om een volledig nieuw creatief boek te maken.

 

Leve de lezer, leve het boek, leve de boekbinder!

Keep Calm And Read A Book

Bewaren

Pin It on Pinterest