Selecteer een pagina

Eco Books - Inventive Projects From The Recycling Bin van Terry Taylor.

Ik heb dit boek al een tijdje geleden gekocht, maar je weet hoe dat gaat…. het leven komt er tussen en het blijft dan gewoon liggen. Deze week heb ik het eindelijk eens vastgepakt om er op eens mijn gemak in  te snuisteren.

Gerecycleerde materialen

Het boek toont een 40-tal boekprojecten, allemaal gemaakt met gerecycleerde materialen. De meeste heb je waarschijnlijk wel ergens thuis rondslingeren: oud papier, kartonnetjes van eieren, lege cornflakes dozen, gebruikte kartonnen mappen, theezakjes, koffiefilters, … zelfs oude diskettes en cassettebandjes. Je kan het zo gek niet bedenken, het is allemaal bruikbaar.

Ik vind het geweldig dat dit boek je aanzet om dingen te hergebruiken. Spullen die je normaal zou weggooien kan je met behulp van traditionele bindtechnieken nog een tweede leven geven.

De instructies voor het maken van de verschillende projecten zijn duidelijk, ook voor wie nog niet zo lang met boekbinden bezig is. Er worden vooral standaard bindingen gebruikt, zoals de Koptische binding, de Japanse binding of de langsteekbinding. Voor al deze bindingen vind je op deze website de stap-voor-stap tutorials, dus wie deze blog regelmatig volgt kan meteen aan de slag.

Eco books is een plezant, speels boek. Niet alle voorbeelden zijn erg functioneel, zoals het boek met de eierkartonnetjes. maar dat geeft niet… het ziet er wel grappig uit!

eco books - met eierkartonnetjes

De uitgever Lark Books heeft op zijn website ooit een extra project aangeboden. Hier volgt de download link: Eco Books - extra project Java Journal

co books - met lege cornflakedoos

eco books - met spelborden

eco books - met kaarten

Wil jij Eco Books ook graag kopen?

Het is op dit moment niet leverbaar bij Bol.com, maar het is wel te vinden bij Amazon via de volgende link: Eco Books - Inventive Projects From The Recycling Bin

Pin It on Pinterest