Selecteer een pagina

Randi Parkhurst is een kunstenaar-boekbinder. Ze geeft les, woont en werkt in Olympia, Washington.

Ze gebruikt uitsluitend papier dat ze zelf heeft bewerkt. Natuurlijke elementen als bladeren en bloemen, stenen en takjes, en volle, diepe kleuren zijn typisch voor haar werk.

Ze zegt zelf over haar werk:
“Unlike a book with words telling a story, my books tell a story by enticing the viewer to open and explore them. Their rich papers are textured and there are little books nestled inside cubbyholes to pull out and open. My books’ ‘stories’ are about the journey and the surprises along the way.”

 

Patience

Kijk hoe Randi Parkhurst stap voor stap haar creatie Patience zorgvuldig uitpakt, toont en weer opbergt. Ze was voor dit werk geïnspireerd door de Russische Matroesjka poppetjes. Het is een bijzondere verzameling van 18 handgemaakte boekjes in doosjes die weer in andere doosjes zitten. Buitengewoon kunstwerk, dit boek in een boek in een boek in een boek in een  …!

 

Tansu Gothic

Tansu Gothic is een recenter werk van Randi Parkhurst. Dit werk is geïnspireerd op de Japanse kabinetkast Tansu. Een Tansu is een draagbare kast die in het oude Japan van de 17de eeuw werd gebruikt om allerlei persoonlijke spullen in te bewaren. Dikwijls zaten er ook geheime compartimenten in waar je dingen in kon verstoppen.

 

Meer informatie over het werk van Randi Parkhurst vind je op

 

Pin It on Pinterest