Selecteer een pagina

Ik wil eerst en vooral iedereen bedanken die vorige maand heeft meegedaan aan de boekbind challenge. Alle inzendingen voor de maand februari kan je bewonderen in de facebookgroep Creatief boekbinden en op deze website.

Zin in een nieuwe boekbinduitdaging?

Wat denk je van de uitdaging voor maart? maak een boekje met een Japanse binding.

Een tutorial vind je op deze website door te klikken op: Japanse bindwijze. Dit stappenplan beschrijft de werkwijze om een eenvoudige Japanse binding te maken met 4 gaatjes.

Je kan een Japanse binding ook op andere manieren maken, met meer of minder gaatjes en met verschillende naaipatronen.  Voor meer inspiratie kan je eens gaan kijken op mijn pinterestbord Japanse binding.

Eén zo’n variatie is de “Asa-no-ha Toji”. Hoe je deze binding kan maken zie je in onderstaande video:

Meer informatie over de Japanse bindwijze

Voor wie zich graag nog meer wil verdiepen in de traditionele Japanse boekbindwijze heb ik op de website van de Stichting Handboekbinden een artikel gevonden van prof. dr. Matthi Forrer.

boek: Japanese Bookbinding

Een prima naslagwerk over Japans boekbinden is natuurlijk Japanese Bookbinding: Instructions From A Master Craftsman van Kojiro Ikegami

Er is geen beter boek om de Japanse bindingen onder de knie te krijgen. Je leert alles over de geschiedenis van deze oude binding en je vind er heel wat verschillende naaipatronen in waarmee je zelf de mooiste boeken kan maken.

Hoe doe je mee?

Word lid van de facebookgroep Creatief Boekbinden en plaats daar een foto van je boek. Ik zal dan jouw foto toevoegen aan de foto galerij in dit bericht.

Ik voeg alvast mijn bijdrage toe aan de Challenge van deze maand! Doe jij ook mee?

Leen De Vos -japanse binding

Leen De Vos

Japanse binding Isabelle Desmidt

Isabelle Desmidt

 

Japanse binding Louise de Vries Lentsch

Louise de Vries Lentsch

 

Pin It on Pinterest