Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nieuwe Binding

20 november 2016 @ 11:00 - 15 januari 2017 @ 17:00

Expo Neuwe Binding in Groningen

Zondag 20 november, bijna aan het eind van het Jaar van het Boek, wordt in GRID Grafisch Museum Groningen de Dag van de Boekkunst gehouden. Tegelijkertijd wordt daar die dag de tentoonstelling Nieuwe Binding geopend, waar noordelijke boekkunstenaars hun werk laten zien.

Tentoonstelling

De tentoonstelling in GRID laat een breder publiek kennismaken met een dwarsdoorsnede van wat er gemaakt wordt in het noorden op het gebied van boekkunst: kunstwerken die gemaakt zijn in de boekvorm of met het boek als uitgangspunt, in zeer uiteenlopende technieken. De tentoonstelling loopt tot 15 januari 2017 en start dus met de Dag van de Boekkunst.

Dag van de Boekkunst

De Dag van de Boekkunst (van 10.00 – 17.00 uur) staat geheel in het teken van de makers van boekkunst: zijn zullen die dag in GRID aan het werk en aan het woord zijn. Zo zullen makers onder meer uitleg geven over hun tentoongestelde werk, worden in het hele museum demonstraties gegeven, tonen en verkopen boekkunstenaars hun werk en kunnen bezoekers meedoen aan een activiteit.

Officiële opening

Ook wordt op zondag 20 november  om 11.00 uur de tentoonstelling officieel geopend door  Paul van Capelleveen, conservator collecties van de Koninklijke Bibliotheek, en kunsthistorica en margedrukker Anneke de Vries.  Tevens wordt die dag het digitale netwerk van BoekKunstNetwerk Noord Nederland gelanceerd. Kortom, alle reden voor een bezoek aan GRID.

Boekkunstnetwerk

BoekKunstNetwerk Noord-Nederland is een initiatief van Wim Gremmen, Susanna Lemstra en Pien Rotterdam. Het BoekKunstNetwerk is een plaats waar professionals elkaar kunnen ontmoeten om kennis uit te wisselen, terwijl amateurs hier de leermeester vinden die ze zoeken of plekken waar materiaal verkrijgbaar is. Het netwerk is digitaal, maar organiseert ook bijeenkomsten waar makers van boekkunst ervaringen kunnen uitwisselen.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens reguliere openingstijden.

Gegevens

Begin:
20 november 2016 @ 11:00
Einde:
15 januari 2017 @ 17:00

Locatie

Grafisch Museum Groningen
Sint Jansstraat 2
Groningen, 9712 JN Nederland
Website:
http://www.gridgroningen.nl

Pin It on Pinterest