Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Donateursdag Stichting Handboekbinden

27 mei 2017

stichting handboekbinden

Het programma:

  • Uitmarkt met aanbieders van cursussen, workshops, opleidingen en tentoonstellingen presenteren zich aan de bezoekers. De deelnemers aan deze uitmarkt volgen snel.
  • Workshops,  bezoekers kunnen ter plaatse deelnemen aan diverse workshops
  • Bestuurstafel, met informatie over de activiteiten van de stichting maar ook u te laten informeren om als vrijwilliger actief deel te nemen aan de activiteiten van de stichting.
  • Boekbind clusters, een presentatie  van diverse groepen boekbinders die ontstaan zijn tijdens het project Grensland. Zij presenteren het resultaat van hun voortgezette samenwerking en zijn doorgegaan met het elkaar inspireren op een thema. Een aantal van hen laten de resultaten van deze samenwerking aan zien.
  • Flash demonstraties: korte presentaties van maximaal 30 minuten waarin (papier)decoratietechnieken worden gedemonstreerd.

Inhoud Flash Demonstraties
– 
Leonie Vollenberg demonstreert de Gelliplate print techniek (eenvoudig en verrassend), waarmee prachtige schutbladen en bandbekleding kan worden gemaakt.
– Aaldert de Lange laat zien hoe Suminagashi marmeren in zijn werk gaat en welke mooie resultaten er te bereiken zijn
– PapierRivier (Saskia Jansen en Karin Jansen) Met zelfgemaakt sierpapier kun je boeken of dozen een zeer persoonlijk tintje geven. Voor onze boekbind- en papierprojecten maken zij al jarenlang hun eigen sierpapier. Zij zijn beiden opgeleid aan de kunstacademie en dagelijks bezig met tekenen en ontwerpen. Regelmatig bieden zij workshops op het gebied van boekbinden en sierpapier maken aan. Tijdens deze demonstratie laten zij zien hoe je patronen kunt maken. Het gebruik van kleur, vorm, contrast, ritme en herhaling zijn onderdeel van deze presentatie. Daarnaast komen de populaire sierpapier-technieken stempelen en sjabloneren aan de orde. Met veel voorbeelden willen zij hun publiek inspireren en enthousiasmeren voor het maken van jouw eigen sierpapier.

Programma Flash demonstraties:   

Ochtend
11.15  –  11.45     Leonie Vollenberg
12.00 – 12.30    Aaldert de Lange
12.45 – 13.15     PapierRivier

Middag
13.45 – 14.15     Leonie Vollenberg
14.30 – 15.00    Aaldert De Lange
15.15 – 15.45      PapierRivier

Gegevens

Datum:
27 mei 2017
Website:
http://www.stichting-handboekbinden.eu/?p=2760#more-2760

Locatie

Het Klokhuis
Weberstraat 2
Amersfoort, 3816 VC Nederland
+ Google Maps
Website:
http://klokhuis.ruimtevoordewijk.nl/

Organisator

Stichting Handboekbinden
Website:
http://www.stichting-handboekbinden.eu/

Pin It on Pinterest